Simularea alegerilor europarlamentare la Colegiul National “Stefan cel Mare” Tirgu Neamt

10308338_813113645366350_4145737042578925077_n
Reclama sponsorizata
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Elevii de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Târgu Neamţ care vor vota pentru prima dată cu prilejul alegerilor europarlamentare de pe 25 mai vor avea ocazia de a se acomoda cu procedura în cadrul unui scrutin de simulare, care va avea loc pe 9 mai, începând cu ora 11. Alegerile respectă întocmai procedura, de la campania electorală a celor trei candidaţi, Ioana Buraga, Cerbu Andrei si Dorel Simionescu , care s-a desfăşurat in aceasta saptamana, până la votul propriu-zis, pe care îl pot da doar elevii care au 18 ani şi care vor avea asupra lor cartea de identitate. Exerciţiul democratic este realizat în cadrul unui proiect promovat de Asociaţia Pro Democraţia şi finanţat de Fundaţia Konrad Adenauer, “E(U) Democraţie. Euroalegeri corecte pentru tineri”, care are drept scop stimularea participării tinerilor la viaţa comunităţii în care trăiesc şi implicarea în luarea deciziilor care îi privesc.

Acest proiect îşi propune informarea tinerilor, dar şi a celorlaţi alegători români, cu privire la rolul şi modul în care funcţionează instituţiile europene şi stimularea participării tinerilor la alegerile pentru desemnarea participanţilor în cadrul Parlamentului European. Proiectul a presupus şi un atelier de lucru pentru candidaţii în cursa simulării alegerilor europarlamentare, în cadrul căruia vor avea posibilitatea să înveţe ce înseamnă o programă politică, cum se face campanie, ce reprezintă un candidat şi ce înseamnă alegerile într-o societate democratică. Este, consider eu, un exerciţiu binevenit pentru tineri”, a spus profesorul Emanuel Bălan coordonatorul proiectului pe Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Târgu Neamţ.

Din Neamţ mai sunt implicate doua colegii, Colegiul Naţional “Roman-Vodă”, unde alegerile au avut loc pe 8 mai si Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ , cu alegeri pe 25 aprilie.

Reclama sponsorizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>